Search found 612 matches

by richardcurtis
Tue Aug 28, 2012 8:38 pm
Forum: General Discussion & Intro Forum
Topic: A Merk on Top Gear USA?
Replies: 51
Views: 11684

Re: USA Top Gear w/ a Merkur

9 p.m. ET
by richardcurtis
Sun Jul 15, 2012 7:34 pm
Forum: XR4Ti
Topic: Any merkur mechanic in Northern Virginia?
Replies: 2
Views: 1128

Re: Any merkur mechanic in Northern Virginia?

where do you live in NoVa? Your problem might be something simple, like a bad TFI ignition module. Send me a PM; maybe I can help.
by richardcurtis
Fri Jun 15, 2012 11:39 am
Forum: XR4Ti
Topic: Shifter rattling like an SOB
Replies: 17
Views: 5915

Re: Shifter rattling like an SOB

Jim: PM sent.
by richardcurtis
Fri Jun 15, 2012 11:25 am
Forum: XR4Ti
Topic: cladding rivet dimensions/material
Replies: 2
Views: 1407

Re: cladding rivet dimensions/material

Tony, sorry that I don't have the rivet specs, but I bought some once from BAT (also from Dorsey). I also saw some that seemed awfully similar at Carlisle in the vendor aisles if that's helpful.
by richardcurtis
Tue Jun 12, 2012 12:42 pm
Forum: XR4Ti
Topic: Shifter rattling like an SOB
Replies: 17
Views: 5915

Re: Shifter rattling like an SOB

When you say the "shifter" is rattling, are you describing a rattle in the linkage or the perhaps the shifter knob itself. I had similar problem with one of my XRs with a buzzing sound coming from the shifter knob, which stopped whenever I put my hand on the knob; the initial solution was the remove...
by richardcurtis
Tue Jun 12, 2012 12:39 pm
Forum: XR4Ti
Topic: Cant find idle
Replies: 8
Views: 1778

Re: Cant find idle

If the idle drops when the IAC is unplugged do this: search on this site for SETTING BASE IDLE. I suspect your idle with the IAC unplugged isn't high enough, and that you should reset the Throttle Position Sensor voltage anytime you mess with the idle adjustment screw.
by richardcurtis
Thu Jun 07, 2012 11:34 am
Forum: Carlisle 2012
Topic: Carlisle 2012 Pictures
Replies: 2
Views: 5624

Re: Carlisle 2012 Pictures

Paul: excellent photos! This was only the 2nd or 3rd Carlisle I've missed, and your pix helped me with my withdrawal!!
by richardcurtis
Thu May 17, 2012 10:55 am
Forum: XR4Ti
Topic: Car surges or shutters when it feels like it.
Replies: 26
Views: 7105

Re: Car surges or shutters when it feels like it.

I once had similar problem with another German-brand car. Turned out to be bad ground connections. Merkurs have plenty of ground connections (mine turned out to be the negative battery-to-ground connection). Try cleaning ALL your ground connections; IIRC, Merkurs have six or seven.
by richardcurtis
Tue Apr 10, 2012 1:11 pm
Forum: XR4Ti
Topic: High idle now no start
Replies: 1
Views: 850

Re: High idle now no start

Idle problem is most likely related to the Throttle Position Sensor (TPS). Search for how to set it correctly and check for bad sensor. No start situation could very well be bad fuel pump. But check first for blue spark at the plug. If no spark, I'd suspect a bad TFI. These cars are known for having...
by richardcurtis
Thu Mar 08, 2012 6:15 pm
Forum: XR4Ti
Topic: help!
Replies: 2
Views: 1103

Re: help!

Classic bad Throttle Position Sensor (TPS) but do check for a throttle cable problem (although rare, sometimes the underhood insulation will droop enough to cause a problem with the throttle).
by richardcurtis
Mon Mar 05, 2012 12:56 pm
Forum: General Discussion & Intro Forum
Topic: Merkur mechanic in northern va area?
Replies: 2
Views: 1241

Re: Merkur mechanic in northern va area?

Best merkur mechanic in the area: Dave Planakis at Capitol Auto Care in Fredericksburg, Va. 540-889-2300.

Or give me a call at 703-239-1678. I've owned four merkurs although all gone now. I might be able to help. I live in Fairfax Station.
by richardcurtis
Fri Feb 17, 2012 11:39 am
Forum: XR4Ti
Topic: no crank no start. *fixed.. starter*
Replies: 8
Views: 1756

Re: no crank no start.

clean the battery terminals and cable clamps. Then re-try before buying a new solenoid.
by richardcurtis
Tue Jan 03, 2012 4:39 pm
Forum: XR4Ti
Topic: No Start and Confused
Replies: 23
Views: 3933

Re: No Start and Confused

clogged fuel filter?
by richardcurtis
Fri Dec 16, 2011 4:17 pm
Forum: General Discussion & Intro Forum
Topic: Do NOT use FedEx
Replies: 8
Views: 2097

Re: Do NOT use FedEx

Ian, i can understand your being upset, and you have my sympathies. But just for the record, i've used FedEx professionally and personally for the past 25 years or so, and can attest to their ability to deliver anywhere, anytime. Yes, they tend sometimes to be a bit more expensive than alternatives ...
by richardcurtis
Tue Dec 13, 2011 1:08 pm
Forum: XR4Ti
Topic: hatch question?
Replies: 7
Views: 1628

Re: hatch question?

Yes, all hatches will fit. The later models -- 88 and 89 -- are different only on the outside, but will fit earlier models.