Search found 118 matches

by 85xr
Fri Aug 07, 2009 1:41 pm
Forum: XR4Ti
Topic: Spout location
Replies: 20
Views: 3714

spout location

found it. every thread that i have read says to pull the plug, sure wasnt expecting this was it. both 85's have the identical male/female plug. thanks for pointing this out to me, as i was to embarrased to ask about it.
by 85xr
Fri Aug 07, 2009 5:09 am
Forum: XR4Ti
Topic: Spout location
Replies: 20
Views: 3714

spout location

im having the same problem. both of my 85's dont have it, and the wires arent spliced. ive just set the timing by ear, seems to run ok. easily found on the 86 parts car that i had.
by 85xr
Sat Aug 01, 2009 11:15 am
Forum: XR4Ti
Topic: window lift motor
Replies: 3
Views: 533

window lift motor

im just taking all motors out, and all switches. Pretty much just stealing parts for the other xr"s. should i take the window tracks as well? Im pulling motor and trans together, putting them in 1 of the 85"s, this will be my DD. i recently repaired the HG on the DD, (bought with blown HG), it runs ...
by 85xr
Sat Aug 01, 2009 8:40 am
Forum: XR4Ti
Topic: window lift motor
Replies: 3
Views: 533

window lift motor

is there a trick to removing the motor? do you have to drill out the rivets? im stripping an 86, what should i get and what should i leave?thanks greg
by 85xr
Fri Jul 31, 2009 8:25 pm
Forum: XR4Ti
Topic: XR4Ti Change Delineation Thread
Replies: 162
Views: 167541

xr4ti change delineation thread

85's have a larger courtesy light in the kickpanel than the 86's.
by 85xr
Sun Jul 26, 2009 5:47 pm
Forum: XR4Ti
Topic: XR4Ti Change Delineation Thread
Replies: 162
Views: 167541

xr4ti change delineation thread

the 85's have the rear window washer sprayer in the wiper mount, the 86 has it at the top of the hatch.
by 85xr
Sat Jul 25, 2009 11:33 am
Forum: XR4Ti
Topic: XR4Ti Change Delineation Thread
Replies: 162
Views: 167541

xr4ti change delineation thread

i have 2 85's, and 1 86, the 86 has a little trap door on passenger side floor, between front seat and door, that has the vin stamped into the floor. the 85's dont have it.
by 85xr
Wed Oct 22, 2008 6:02 pm
Forum: XR4Ti
Topic: idles to 3000 at startup
Replies: 9
Views: 2167

idles to 3000 at startup

will replace the little plastic cap tomorrow, the guy at the parts store says that cap is mainly to hold the lower o ring in place. does he know what he is talking about? he seems to be knowlegable about most things.
by 85xr
Tue Oct 21, 2008 6:03 pm
Forum: XR4Ti
Topic: idles to 3000 at startup
Replies: 9
Views: 2167

idles to 3000 at startup

ok, put the vacuum gage on the big vacuum line from the top of the upper intake, has almost 21hg, according to the gage. Had the IAC valve unplugged, but because its not right, im trying to fix. Took the throttlebody off and cleaned it with carb cleaner, same with the IAC. Everything is replaced in ...
by 85xr
Mon Oct 20, 2008 6:43 pm
Forum: XR4Ti
Topic: idles to 3000 at startup
Replies: 9
Views: 2167

idles to 3000 at startup

ill get back on the vacuum. the set screw is all the way out. the lock doesnt move, both sides are hard to turn even with the key. ill pull the panels off tomorrow,add grease. usually drains overnight. is the fuse trick just wasting my time, because fuse 12 & 13 spark. this car is definitely more di...
by 85xr
Mon Oct 20, 2008 4:48 pm
Forum: XR4Ti
Topic: idles to 3000 at startup
Replies: 9
Views: 2167

idles to 3000 at startup

ok i have set the tps( set at .97, and is about 4.9 at wot). it still wont idle lower than about 1200rpm. have installed an xtra spring for the throttle return(doesnt help). what is the next thing to check? please help
by 85xr
Sat Oct 11, 2008 9:53 am
Forum: XR4Ti
Topic: idles to 3000 at startup
Replies: 9
Views: 2167

idles to 3000 at startup

my 85 revs to about 3000rpm and wont kickdown. have changed the intake gaskets, as i thought it may be sucking air. also changed the idle air actuator, same thing. it started after replacing the o rings on the injectors. what should i check next? dont have many testing tools, and not much knowledge ...
by 85xr
Sat Oct 04, 2008 7:33 am
Forum: XR4Ti
Topic: No power to fuel pumps
Replies: 6
Views: 1517

power to fuel pump

hi everyone. im new to the merkurs and to this sight. i hope this will be the place for all my ???. im having the same problem, power to 1 side of the relay, nothing on the other. can run a jumper from 1 post to the other and i get power, but the pump doesnt shut off, just keeps running. where would...