Page 1 of 1

Back into Xratties

Posted: Sun Apr 14, 2013 5:48 pm
by CanadianXR
Spent 2000$ on another XR, and I'm a bit more committed to this one (for now) GAZ coil overs, T-5 with one piece drive shaft going back to a (claimed) escort cosworth LSD. PBR fronts and cossie rear disks too! With a 2wd cosworth intercooler and a shorty rad I shouldn't be having heat issues but thats why the previous owner parked it... Swapped out the thermostat and it ran pretty bad (cuts out at 12psi) but the suspension is pretty tight! Found some poly bushings when I lifted it up on a hoist, but I'm not really sure of how many there are. Should be a good project for me, lots of little things.

Anyone in the Vancouver BC area give me a shout! I'd love to meet up and swap ideas once I get it on the road.

Re: Back into Xratties

Posted: Sun Apr 14, 2013 9:43 pm
by merkurdriver
Welcome back! :cheers

Re: Back into Xratties

Posted: Fri Apr 19, 2013 5:58 pm
by thebronze
I'm out in Surrey/Delta area.... happy to meet another Merk owner

Re: Back into Xratties

Posted: Thu Oct 30, 2014 4:44 pm
by CanadianXR
I either have a problem with taking other people's old broken stuff or a serious shopping addiction, because I now have a non-running '89 XR



and...

A '89 SHO with a hole in the trans.

:puke
Pics to follow and I got my tools out!
Red one is still sitting there rusting away what is left of the floors

Re: Back into Xratties

Posted: Thu Oct 30, 2014 4:48 pm
by John Brennan
Yeah, fill us in-- I know an SHO enthusiast here in Arizona (had a '93 for a while myself), and I'm sure we can help you get them both running.

Re: Back into Xratties

Posted: Thu Oct 30, 2014 4:55 pm
by Kernow
Welcome
I live in kamloops

Re: Back into Xratties

Posted: Sun Nov 09, 2014 6:22 pm
by CanadianXR
Decided to do some work on the cars today, charged up the battery and tried to start the red car. The AC WOT cutoff and fuel(?) relays were chattering so i cleaned and dried out the whole fuse box. All 3 brake lights are staying on whenever the battery is connected too...

Turning over the motor just gives a bit of backfiring but at least it turns over! Found some suspicious wiring done to the idle air control connector
Image

http://s1378.photobucket.com/user/wpart ... t=3&page=1
Took some photos of the red car too, too bad the pinch weld is gone